Naszym klientem jest międzynarodowy producent branży spożywczej z wieloletnią historią i rozpoznawalną marką, posiadający nowoczesne fabryki w Polsce oraz innych częściach Europy. Firma produkuje i sprzedaje na całym świecie wysokiej jakości wyroby czekoladowe i słodycze.
Obecnie, do jednego z zakładów produkcyjnych poszukujemy doświadczonego profesjonalisty na poniższe stanowisko:
Technolog produkcji spożywczej
Miejsce pracy: okolice Zielonej Góry
Nr ref.: TCZ/1121
Zadania:
- nadzór nad procesem produkcji wyrobów czekoladowych w celu podnoszenia i stabilizacji jakości produktów
- współpraca z kierownikami produkcji w celu osiągania założonych wskaźników (jakościowych, wydajnościowych)
- analizowanie poszczególnych parametrów procesu wytwórczego i rozwiązywanie bieżących problemów produkcyjnych w obszarze technologicznym
- przygotowanie i nadzorowanie wykorzystania dokumentacji technologicznej
- wsparcie technologiczne przy uruchamianiu i wdrażaniu nowych wyrobów
- wprowadzanie modyfikacji technologicznych w duchu continuous improvement, optymalizacja parametrów technologicznych w celu podwyższenia jakości lub wydajności
Oczekiwania:
- kilkuletnie doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku
- praktyczna znajomość technologii produkcji żywności
- mile widziane wykształcenie wyższe kierunkowe: technologia żywności, technologia przemysłu spożywczego
- znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym (min. B1)
Oferta:
- zatrudnienie na umowę o pracę w międzynarodowej firmie o stabilnej pozycji na rynku – nasz klient rozważa zatrudnienie na pełen etat w pełnym wymiarze na czas nieokreślony, ale przewiduje także opcję współpracy na zasadzie interim management (czasowy projekt optymalizacji procesów technologicznych)
- praca w nowym i nowoczesnym zakładzie – w pełni zautomatyzowany park maszynowy
- przyjazną atmosferę pracy
- możliwość rozwoju poprzez szkolenia i międzynarodową wymianę doświadczeń
- pakiet medyczny (LUX MED lub Medicover)